Astrid: ‘Mijn eigen ruimte voelt als een nieuwe start!’

nov 25, 2019

Hoi Astrid, hoe ben jij in het massagevak terecht gekomen?

Ik vond het fijn om massages te ontvangen, maar had nooit de gedachte om zelf massages te gaan geven. Mijn zus is ca 10 jaar geleden een massagepraktijk gestart en door haar ben ik heel enthousiast geraakt om een opleiding voor massage te gaan volgen.

Ik heb vanaf 2011 de basis- en gevorderden Ontspanningsmassage opleidingen gevolgd. Ik kreeg mijn dochter en heb sinds 2011 alleen op hobby basis gemasseerd.

Ik ben in 2018 officieel begonnen en ik deelde een ruimte voor een aantal uren in de week. Maar sinds september dit jaar heb ik een eigen ruimte en dit voelt als een nieuwe start! Het was heel leuk om de ruimte op te knappen en in te richten. Het is helemaal mijn ruimte geworden. Ik ben er zo blij mee!

Ik ben benieuwd naar je ruimte, vertel eens.

Ik heb de praktijk vrij neutraal ingericht in de kleuren crème, donkerbruin en groen. Deze kleuren komen ook terug in de website.

Ik heb een ruimte in een gebouw waar ook andere ondernemers werken. De diversiteit vind ik heel leuk. Ieder heeft een eigen ruimte en toch ben je niet alleen.

 

Wat mogen we nog meer van je weten?

Mijn naam is Astrid Gill-Saman, ik ben getrouwd en moeder van een dochter en woon in Zeist. Ik werk al vele jaren in de zakelijke reiswereld. Voornamelijk ‘hoofdwerk’ daarom is het zo fijn om met massage bezig te zijn.

Wat vind je nou zo leuk aan masseren?

Het contact met mensen, iets geven waar ik ook weer energie van ontvang. Wat ik mooi vind is dat er zoveel ‘specialismes’ op massagegebied zijn. Er is zo veel te leren en niets hoeft op zichzelf te staan.

Heb je nog meer geleerd buiten de Ontspanningsmassage? En heb je nog een wensenlijstje wat dat betreft?

Naast de Ontspanningsmassage heb ik ook Hoofdpijnmassage en Magneetmassage gedaan . Hoe meer ik leer, des te meer ik wil gaan leren! Op korte termijn zou ik graag een cursus Stoelmassage en Dynamisch masseren volgen. Daarna wellicht meer klachtgerichte massages.

Ik ga regelmatig naar een uitwisselingsavond voor masseurs. Heel leerzaam en heel leuk om andere masseurs te ontmoeten. Ieder een eigen specialiteit. Mooi.

Bied je wat je geleerd hebt ook aan in je praktijk?

Ja, inderdaad: Ontspanningsmassages, Magneetmassage, Hoofdpijnmassage en Rug-nek-schoudermassage.

Waarom komen je klanten graag bij je, denk je?

Ik heb respect voor mensen en mensen mogen zijn wie ze zijn. Ik ben mezelf en ik denk dat ik mensen goed aanvoel. Op mijn website staat: Massagepraktijk Agisa ‘Listening hands for every body’. Massage geven is voor mij geen routine volgen maar echt een zaak van hoofd, hart en handen.

Hoe zit het met de zakelijke en financiele kant van je praktijk?

De administratie houd ik vooralsnog zelf bij en dat gaat prima. Ik heb nog geen keuze gemaakt voor administratieve software of een online boekhoudprogramma. Ik ben mij wel aan het oriënteren voor de toekomst.

Marketing is een vak apart. Hoe geef ik bekendheid aan mijn bedrijf, wil ik een actie inzetten en zo ja welke? Welke tekst gebruik ik etc etc.? Als ik wat tijd heb volg ik webinars om mijn kennis te updaten. Zowel op gebied van massage & gezondheid als op het gebied van marketing en IT. Ik merk dat ik er altijd weer wat van meeneem.

Financieel gezien, dit jaar is het startjaar. Het zou mooi zijn als ik de investeringen voor deze nieuwe praktijk komend jaar terugverdien.

Bij het bepalen van mijn tarieven heb ik met meerdere dingen rekening gehouden. Opleiding en ervaring uiteraard en het bieden van een professionele omgeving. Mijn tarieven vallen binnen de bandbreedte van wat gerekend wordt in onze branche.

Op dit moment werk ik nog niet met een online agenda. Ik vind het prettig om even persoonlijk contact te hebben per telefoon of mail met degene die komt voor een massage.

Heb je al in gedachten waar je met je praktijk heen wilt op de langere termijn?

Op dit moment werk ik parttime in de massagepraktijk. Ik vind dit voor nu een goede combinatie. Ik wil me voor de toekomst nog gaan verdiepen in wat het zou betekenen voor mezelf om te gaan werken met vergoedingen. Ik merk dat mensen die komen voor een ontspanningsmassage toch vaak met een klacht komen.

Ik denk dat je wellness goed kan combineren met therapeutisch werken en is het niet of het een of het ander. Ik ga kijken hoe dingen gaan lopen.

Verder wens ik een volledig gevulde agenda en zou ik graag nog de opleidingen en cursussen volgen die ik in de planning heb staan.

Heb je een levensmotto of favoriete quote?

‘Alles wat je aandacht geeft groeit’. Misschien een heel bekende uitspraak maar ik ervaar dat het waarheid is.

Waar kunnen mensen je vinden?

Massagepraktijk Agisa is in Zeist en mijn website is:

https://massagepraktijkagisa.nl/

 

 

 

 

Advertentie