Ayubowan Massages: “Een wereld aan behandelingen binnen handbereik”

jan 12, 2020

Chris van der Linden is masseur bij Ayubowan Massages. 

Vertel eens over Ayubowan massages!

Ik ben Chris, 55 jaar, getrouwd en we hebben samen een dochter van 13 jaar. Ik ben een natuurmens en ik ben dan ook regelmatig te vinden bij mijn tuinhuisje. Van het tuinhuisje maak ik ook gebruik van voor een deel van het aanbod van Ayubowan. Ik heb ook een praktijk aan huis, waar ik de zolderruimte omgedoopt hebt tot massageruimte. Mijn ruimte is huiselijk met kleuren die afgeleid zijn van hart en keelchakra. Ook straalt de ruimte rust uit en voelt hij ook oosters aan.

Ik werk daar op basis van afroep samen met 2 andere, waaronder ook een pedicure. Begin 2019 ben ik officieel begonnen, daarvoor was ik meer als hobby masseur bezig. 

Ik bied vooral wellness- & Ayuvedische behandelingen. Massages en Arrangementen.

Wat is je achtergrond ? 

Ik ben begonnen in de natuur, ja ook toen hield ik van de natuur. Na de lagere school ging ik naar de land- en tuinbouwschool. Na deze tijd moest ik wel voor iets anders kiezen en rolde ik het grafische vak in, tot ik door ziekte uit viel.  

Hoe kwam je dan in het massagevak terecht?

Ik was aan het herstellen van een burn-out, en dacht na over wat ik wou gaan doen. Ik was al gecertificeerd coach, maar hetzelfde doen als voor de burn-out wilde ik niet. Ik heb op al mijn reizen altijd wel een massage, of andere behandelingen ervaren. Daar ontspande ik enorm door. Zo ook tijdens mijn eerste bezoek in Sri Lanka, waar ik ook mijn vrouw ontmoette. In die tijd en de jaren erna heb ik veel ervaring opgedaan van mijn schoonfamilie en kennissen.  

Door het zoeken naar een mooi aanbod aan cursussen en opleidingen belandde ik bij een pakket tot gezondheidscoach, hier was Wellness een onderdeel van. Ik hoefde niet lang na te denken om van masseren mijn vak te gaan maken. Mede door de ervaring uit Sri Lanka begon ik aan een opleiding tot klassiek masseur.  

Wat vind je het leukste aan masseur zijn? 

Het leukste aan mijn vaak is dat ik mensen kan laten ontspannen en een bijdrage kan leveren aan hun welzijn. Van elke behandeling maak ik een passende belevenis.

Je hebt dus de opleiding Klassiek masseur gedaan. Wat zou je nog willen leren? 

Er staan nog twee cursussen in de planning, voetreflex en reiki.  

Heb je een richting in gedachten voor je praktijk?

Ik wil me voor vooral richten op massage belevenissen, al of niet therapeutisch. Ik wil klanten het gevoel geven dat ze op reis zijn. Dat het ook nog eens klachtverminderend werkt maakt het compleet. Vergoedingen wil ik op zich wel als dat mogelijk is, maar dat is niet het doel. Fulltime kunnen werken is mijn praktijk is wel een doel.  

Heb je financiele doelen gesteld? 

Het doel is om het jaar positief af te sluiten. De investeringen die ik gedaan heb zijn bedoeld om dat doel te bereiken.  

Heb je nog mooie dromen voor de lange termijn? 

Mijn droom is een mini – wellnesscentrum, met sauna, stoomcabine etc.  

Wat zijn jouw goede eigenschappen en kwaliteiten, waarom moeten mensen juist bij jou komen? 

Door mijn achtergrond als coach luister ik goed en werk daardoor ook holistisch.

Daarnaast is mijn Ayurvedische kennis groot en kan ik mensen ook adviseren gezonder te gaan leven.  

Hoe zit het met de administratieve kant van je bedrijf?

Ik werk met een online agenda, klanten kunnen dan makkelijk kiezen uit alle behandelingen en welke behandelaar ze willen. Ideaal! 

Ik gebruik administratie software die heel makkelijk is en goedkoop, voor mij is de adminstratie toch een klus die ik niet fijn vind. Een goede website en social media vind ik belangrijk om mezelf goed te promoten. 

Hoe sta jij in het leven? 

Relax, surrender & enjoy!

Chris van der Linden

https://ayubowan-massages.nl/