Massage is het antwoord

november 21, 2019
0

Dromen over Onmogelijke opdrachten

november 19, 2019
0

Zie deze droom eens voor je: je staat op de galerij van een flat. Ongeveer de zevende verdieping. Aan je linkerkant zie je dat de galerij eindigt door middel van een stevige leuning. Om de hoek gaat de galerij verder maar dan moet je wel eerst op de leuning gaan staan, je vasthouden aan de muur en overstappen op de andere leuning. Anderen hebben het al gedaan, nu jij nog. Nou eh, no!

Nog een voorbeelddroom: voor je zie je een groot meer. Er is bijna geen golfslag en de zon schijnt uitbundig. Het is de bedoeling dat je het hele meer overzwemt. Onder water wel te verstaan.

Wat je hier ziet zijn de zogenoemde Onmogelijke opdrachten. Want in het echt zal je, zoals in het eerste voorbeeld, het niet in je hoofd halen om op zo’n manier verder te lopen over de galerij. En in het tweede voorbeeld verdrink je bij wijze van spreken al na een paar meter. Gewoonweg omdat je niet langer dan een paar minuten onder water kan blijven. En zelfs dat red je waarschijnlijk niet.

Nu zal wellicht de vraag bij je opkomen, waarom krijg ik dan van die onmogelijke opdrachten als je toch al weet dat je ze nooit kunt volbrengen?

Stel dat je deze dromen zelf hebt gehad dan zal het betekenen: je kunt het wel, maar je durft het niet. Met andere woorden, de droom wil je met deze beelden laten zien dat je iets in het dagelijks leven erg moeilijk vindt om te doen. Bij de eerste droom vind je het moeilijk om door te zetten omdat je een omstandigheid in het dagelijks leven als een last ervaart. Eigenlijk zou je wel op de leuning moeten gaan staan en als je dan zou vallen is het niet erg. De betekenis zou zijn: laat je maar vallen, kijk maar wat er gebeurt. Laat de controle maar los. De anderen in de droom kunnen het ook? Hartstikke mooi, het zijn delen van jou die al veel verder zin in het moedig vooruit gaan. Nu jij met je denken nog.

In de tweede droom staat het denken ook centraal. Onder water zwemmen en dan gewoon ademen is echt mogelijk. Het kan echt. Je hebt ‘alleen’ de moed nodig om door te gaan met voelen. Ook nu moet je de controle in het dagelijks leven los laten. Zo fijn is, je krijgt al een steuntje in de rug. Er is bijna geen golfslag, geen overweldigende gevoelskwesties dus en de zon schijnt ook nog eens uitbundig, er zit heel veel scheppende energie in je.

De kern van deze droom is: hoe moeilijker jij het vindt om een onmogelijke opdracht uit te voeren, hoe enger jij het vindt om iets in het dagelijks leven te doen.

Maar eigenlijk bestaan onmogelijke opdrachten niet in een droom. Je denkt dat deze de opdracht onmogelijk is omdat, zoals gezegd, iets zo eng is in het dagelijks leven.

En weet je wat zo mooi is? Dat je jezelf eigenlijk de opdracht geeft om verder te gaan ondanks dat je dit (heel) moeilijk vindt. Ik zou zeggen, ga ervoor. Succes!

 

Jacqueline Voskuil

jacqueline-voskuil@hotmail.com

 

Deze actie levert jou snel nieuwe cliënten op

november 17, 2019
0

Soms ligt het ‘goud’ vlak voor je neus, voor het oprapen zeg maar. Maar doordat je hard aan het werk bent, zie je het waarschijnlijk niet. Of het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon te ingewikkeld denkt. Zeker als het gaat om het krijgen van nieuwe cliënten.

Ik deel daarom graag een manier met je, die eigenlijk ‘kipsimpel’ is. Waarmee je echt al heel snel een nieuwe cliënt krijgt. Maar waarvoor je misschien wel een duwtje in je rug nodig hebt. En dat geef ik jou graag.

Lees verder

Four leaf clover

november 14, 2019
0