Dikke darm 4

aug 19, 2019

Dikke darm 4 is ėėn van de bekendste acupunctuur punten, goed te lokaliseren met een breed werkingsgebied. Dit punt wordt vaak samen met lever 3 behandeld.

Samen werken ze nog krachtiger omdat ze samen positief op de gehele circulatie werken. Dikke Darm 4 kun je vinden op de handrug, tussen duim- en wijsvinger, tegen het midden van het middenhandsbeentje van de wijsvinger. in het web tussen de duim en de wijsvinger.

Dikke Darm 4 is een veelomvattend punt en je kunt het zelf masseren bij een breed scala aan mogelijkheden.

Het is een punt voor o.a.; Darmklachten, menstruatiepijn, aangezichtspijn, pijnklachten, ontspannende werking op spieren, hoofdpijn, loopneus, keelpijn, duizeligheid, tandpijn, sinusitis, en het werkt versterkend op je afweersysteem.

De pijnstillende werking komt omdat het endorfine vrijmaakt. Endorfine zijn lichaamseigen stoffen die pijnprikkels blokkeren.

De Dikke Darm meridiaan loopt omhoog naar het gezicht en rond de mond, dus een symptoom in dat gebied kan behandeld worden met dit punt.

Wanneer niet toepassen? Bij zwangerschap.

Hoe masseer je dit zelf ? Zoek het punt op je hand op. Dit punt mag je met de duim van je andere hand stevig masseren in de richting van de klok. Je hoeft niet echt hard te drukken. Masseer het punt op beide handen minimaal 1 minuut.

Celien van Dalen

https://www.reflex-zwolle.nl/