Dromen over je ex

jan 2, 2020

Weet je dat er heel veel mensen zijn die dromen over hun ex? Op zich is dat niet vreemd, relaties gaan aan en uit. Het kan wel vreemd zijn voor jou als dromer als het al een hele tijd uit is met je vriend of vriendin. En het kan al helemaal vreemd zijn als je dan ineens over je ex droomt en je het ook nog eens fijn met elkaar hebt. Dat dit allemaal met jouw eigen ontwikkeling heeft te maken zal ik zo vertellen.

 

Eerst zal een droomster haar droom vertellen waarin haar ex voorkomt. Ze vertelt: ‘Ik droom nog steeds met enige regelmaat over één en dezelfde ex. In het begin waren het vervelende dromen, maar nu zijn ze ‘gewoon’ en heb ik het gezellig met mijn ex in mijn dromen. Het is al jaren geleden dat ik wat met hem heb gehad en ook dat het uit is dus. Ik vind het erg vervelend want ik ben superblij met mijn partner die ik nu heb! Ik ben benieuwd wat je er over kan vertellen.’

 

Dit heb ik verteld: ‘Wist je dat veel, zo niet alles, wat je ziet in de droom met jezelf te maken heeft? Het klinkt misschien heel raar, maar de ex in je droom ben jezelf. Dit geldt voor iedere dromer. Het is heel positief want het zijn jouw mannelijke krachten als daadkracht, doelgerichtheid en doorzettingsvermogen die in je zitten. Dat je eerst vervelende dromen had kan er mee te maken hebben dat je toen in het dagelijks leven niet je mannelijke krachten kon of durfde te gebruiken. En nu wel. Je hebt het immers gezellig met elkaar. Het heeft dus niet iets met je gevoel voor je ex te maken. Echt waar, het zijn jouw mannelijke krachten die jij bij jezelf toelaat. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat je eerst niet zo gauw een weerwoord had tegen iemand die steeds wat vervelends tegen je zegt. En nu wel. Dat je er nu wel iets van durft te zeggen.

 

Nu zullen er waarschijnlijk ook mensen zijn die zich afvragen waarom je dan droomt over je ex en niet over een willekeurige man. Als het in beide gevallen betekent dat het je eigen mannelijke krachten zijn, waarom doet de droom dan zo moeilijk? Het heeft er mee te maken dat je dan waarschijnlijk niet onder de indruk zou zijn. En dat je niet je daadkracht in het dagelijks leven zou gebruiken terwijl dat juist wel de bedoeling was. De droom zal je namelijk nooit beelden geven die nergens toe leiden. De boodschap om je mannelijke krachten te gebruiken was voor jouw ontwikkeling heel belangrijk en daarom kreeg je deze dromen.’

 

Dan ben ik ook meteen bij wat ik in het begin hebt verteld. Stel dat je in je droom eerst niets van je ex moest weten en nu wel heeft dat dus alles met jouw innerlijke ontwikkeling te maken. Dat jij eerst iets niet durfde en nu wel.

Nu heb ik het steeds gehad over mannelijke krachten. Stel nu dat je een man bent die op deze manier over zijn voormalige vriendin droomt, dan zijn het de vrouwelijke krachten als verzorging en elegantie die in je zitten en die willen dat jij er gebruik van maakt. Bijvoorbeeld, niet alles hoeft met de botte bijl opgelost te worden.

Schrik daarom niet als je opeens in de droom met je ex in bed ligt en het heel leuk hebt met elkaar. Het zijn jouw mannelijke of vrouwelijke krachten die nog dichter bij je zijn gekomen. Prachtig, prachtig.

Dromen over je ex? Je zult innerlijk nog meer in balans komen als je hem of haar in je armen sluit. Je bent het immers zelf.

Jacqueline Voskuil

jacqueline-voskuil@hotmail.com