Is jouw weggever AVG proof?

aug 14, 2019

Weggevers zoals gratis e-books zijn erg populair en leuk om je bedrijf te promoten. Er zijn wel een paar regeltjes waar je in het kader van de AVG aan moet voldoen.

 

Als iemand jouw gratis weggever aanvraagt, mag je die uiteraard naar de persoon sturen die het heeft aangevraagd, maar je mag daarna niet zomaar e-mails blijven sturen. Daar moet de aanvrager weer apart toestemming voor geven.

 

Als je een invulformuliertje hebt gemaakt voor het aanvragen van je weggever, kun je dit daarin direct verwerken. Je moet mensen dan de optie geven om extra aan te vinken dat ze toestemming geven om mails van jouw bedrijf te ontvangen.

 

Je moet echt duidelijk omschrijven dat ze er voor kiezen mails/nieuwsbrieven te ontvangen, je mag het niet geheimzinnig omschrijven als: ‘ik ga akkoord met de voorwaarden’, o.i.d.

Wat je wel kunt zeggen: ‘Ik geef toestemming om mij mails te sturen over (onderwerp)….’. ‘Ik wil graag tips blijven ontvangen van (bedrijf)…’

 

Je mag zo’n vinkje niet van te voren zelf in de checkbox plaatsen, mensen moet zelf de checkbox aanklikken om toestemming te geven voor jouw mails.

 

Als mensen er voor kiezen het vakje niet aan te vinken, mag dat natuurlijk. Het moet geen voorwaarde zijn om jouw weggever te ontvangen.

 

Als je dan ook nog een link plaatst naar je privacybeleid, zodat mensen zelf kunnen lezen hoe je omgaat met hun gegevens, voldoe je netjes aan de AVG regeltjes!