Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Massage en burnout 2 dagen

16 december 2019 | 10:00 tot 17 december 2019 | 16:00

€225

Wat is nu precies een burn-out, welke mensen zijn vatbaar voor het krijgen van een burn-out en hoe kunnen we er in onze massage- of coachingspraktijk goed mee omgaan? Veel mensen (cliënten en behandelaars) vragen zich af wat nu wijsheid is bij een burn-out.

Wat werkt wel, wat werkt niet? Wat kan wel/niet? Wat mag wel/niet? Wat zijn de positieve leermomenten (emotioneel/spiritueel) van een burnout?

Hier gaan we ons in deze waardevolle 2-daagse training in verdiepen. Ook komen ademhalingsoefeningen en effectieve holistische leefstijladviezen aan bod.

Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten; lichamelijke en psychische klachten die toenemen en waaraan vaak te weinig aandacht is besteed. Lichamelijk zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, extreme vermoeidheid en duizeligheid. Ook komen hoofd- en nekpijn, spierpijn in de schouders en een grote gespannenheid in en rond het schoudergebied bijna altijd voor. Onder psychische klachten vallen veelal angstklachten, slechte concentratie, vergeetachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen en prikkelbaarheid. We zien veel van deze klachten verdwijnen naarmate iemand herstelt van burnout. Hierbij is het goed om te weten dat een burnout zich vaak manifesteert op het zwakste onderdeel van ons lichaam. Voor de een is dat de huid, voor de ander de buik, weer een ander de spieren van bijv. rug/onderrug.

Na de cursus ben je in staat om op de juiste wijze bovenstaande technieken toe te passen in jouw massagepraktijk. Je leert jouw cliënt te begeleiden tijdens het ziekteproces met het aanbieden van een gerichte behandeling voor de Burn-out  klachten en het opstellen van een behandelplan gericht op de hulpvraag van jouw cliënt.

Gegevens

Begin:
16 december 2019 | 10:00
Einde:
17 december 2019 | 16:00
Kosten:
€225
Website:
https://zonnevlechtopleidingen.nl/cursussen/nieuw/massage-en-burn-out/

Locatie

Zonnevlecht Opleidingen
Parallelweg-West 54c
Vlijmen, 5251 JG
Telefoon:
073 - 511 12 29
Website:
https://zonnevlechtopleidingen.nl/

Organisator

Zonnevlecht Opleidingen
Telefoon:
073 - 511 12 29
E-mail:
info@zonnevlechtopleidingen.nl
Website:
https://zonnevlechtopleidingen.nl