Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opleiding Medische Basiskennis (HBO) CPION / SNRO

14 september 2019 | 09:00 tot 27 juli 2020 | 17:30

€2413.95

Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Samen met onderwijsexperts heeft Conamore een eigen toetsingsaanpak ontworpen. Geen stressvolle examens, maar beoordelingen op basis van kennistoetsen en casus-presentaties.

Dit unieke lesconcept staat garant voor succes. Door duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken weet je precies waar je aan toe bent en welke stof ertoe doet. Betalen in termijnen is mogelijk, zonder extra kosten.

Met 12 lesdagen in 1 jaar haal je een erkend diploma Medische Basiskennis

De opleiding Medische Basiskennis bestaat uit twaalf lesdagen verdeeld over 1 schooljaar. Elke lesdag maak je studievragen in een online leeromgeving voor de les plaatsvind. Op deze manier kan je in je eigen tempo werken aan de stof. In de les kan je de vragen stellen aan de docent, een arts die ook betrokken is bij het complementaire veld.

De stof voorbereid in de online omgeving wordt tijdens de lessen door middel van interactieve werkvormen tot leven gebracht. De onderwerpen uit de les worden aan het einde van de lesdag getoetst met een korte kennistoets.

Wat kan je verwachten als je de Medische Basiskennis gaat volgen?

Zelfstudie is belangrijk en hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Voorbereiden op de les, als je een maand voor een lesdag begint met vragen beantwoorden, is de studiebelasting gemiddeld tien uur per week.

Hoe wordt er getoetst?

In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast casus-presentaties en kennistoetsen per module nu ook een kennistoets tijdens de laatste lesdag over de alarmsymptomen volgens de normen van PLATO. De druk wordt op deze manier verdeeld over 12 lessen in plaats van gecentreerd in 1 eindexamen.

Hierdoor worden de studenten op verschillende momenten en op verschillende manieren getoetst en krijgen we naast momentopnames ook een beeld over de algehele kennis en handelswijze van de student. Bovendien is door deze nieuwe wijze van toetsen het rendement van de opleiding voor de zorgprofessional een stuk hoger: de stof beklijft langer/beter en is praktisch bruikbaar in de dagelijkse praktijk.

De toetsing bestaat uit 4 onderdelen:

    • Open boek toetsing (formatief*)
    • Beoordeling casuspresentaties (a.v.v.)
    • Kennistoetsen (summatief**)
    • Alarmsymptomentoets (summatief)

*beoordeling zonder cijfer, **beoordeling met cijfer

Tijdens de lessen:

Holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt ook bij onze opleiding aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines.

Gegevens

Begin:
14 september 2019 | 09:00
Einde:
27 juli | 17:30
Kosten:
€2413.95
Website:
https://www.sepiaopleidingen.nl/opleiding/medische-basiskennis

Locatie

Heinkenszand
Schouwersweg, 68
Heinkenszand, Zeeland 4451 HT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31118700247

Organisatoren

Sepia Opleidingen
Con Amore