Karin: ‘Ik had mijn dromen allang opgegeven.’

nov 30, 2019

Karin Zutt-Groen woont in Oudkarspel, is 36 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Hoi Karin,

Je masseert nog niet zo lang. Wat is je achtergrond?

Ik ben sportief ingesteld en heb jaren lang als zwemonderwijzer en sportinstructeur gewerkt. Door een zware rugblessure die ik opliep toen ik 24 jaar was, was ik genoodzaakt om een andere baan te zoeken. Zodoende kwam ik terecht bij een outdoor winkel waar ik specialist wandelschoenen werd. Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Nadat mijn 2 kinderen geboren waren en mijn lijf hersteld was van de blessure en zwangerschappen, kwam ik in mijn pauze een stukje in de krant tegen van ATS massageopleidingen. Daar op dat moment kwam mijn droom boven water. Mijn droom, die ik door mijn rugprobleem zo lang had weggestopt. Ik stond nog steeds op de overlevingsstand en mijn dromen had ik allang opgegeven.

Wat wil ik? Waar droom ik van? Daar had ik al heel lang niet meer bij stil gestaan. De vraag die ik mezelf eigenlijk altijd stelde was: Wat kan ik nog?

Maar op dat moment veranderde mijn leven met 180 graden. Zonder met het thuisfront te overleggen schreef ik me in voor de sportmassage opleiding!

1 avond naar school met 10 uur thuisstudie. 3 maanden na het begin van de opleiding vond ik een sportschool in Warmenhuizen waar ik begon met masseren. Dit was in 2016.

Het gekke was dat mijn moeder zich nog herinnerde dat ik naar precies dezelfde opleiding heb gekeken toen ik 17 was. Maar ik was nog leerplichtig en zodoende moest ik toen naar een andere opleiding gaan kijken.

In november 2017 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik in het diepe gesprongen. Bij een massage praktijk in Heerhugowaard  ben ik begonnen, op basis van 0 uren contract. In april 2019 opende ik mijn eigen praktijk.

Waar werk je?

Ik huur een ruimte bij Het Zorgplein, te Broek op Langedijk. Deze ruimte is gevestigd in een groot pand waar meerdere ondernemers zitten. Mijn ruimte is 3 meter breed en 8 meter lang. Er zit een keukentje in en een warmte/infrarood lamp boven de elektrische behandeltafel. Ik gebruik bij mijn behandelingen diverse oliën, maar ook cups en fascia tools. Tevens verkoop ik foamrollers en triggerpoint balletjes.

Ik run mijn praktijk alleen, en werk 1 ochtend in de week als ZZPer bij een personal training studio.

Heb je nog andere cursussen of opleidingen gedaan naast sportmassage?

Cursus triggerpoint, cursus cupping, cursus ademhaling therapie, cursus fascia therapie, hotstone, Fysio Fhysics, Fasciale release buik/organen en kinesiotaping. Ik gebruik dat ook in mijn praktijk bij mijn behandelingen.

Ik bied behandelingen van 30, 60 of 90 min aan.

Wat vind je het leukste aan wat je nu doet?

Niet een dag is hetzelfde. Ik kan van te voren bedenken wat ik zou kunnen betekenen voor iemand maar het loopt altijd anders.

Zijn er nog technieken die je zou willen leren?

Zeker! Ik wil graag litteken therapie en masseren met magnesium leren. Een van mijn dromen is om weer jaaropleidingen te volgen. Ik wil met mijn praktijk meer de therapeutische kant op.

Hoe zie je dat voor je?

Aangezien ik mijn jaardoel van dit jaar na een half jaar heb bereikt ben ik nu nog zoekende naar een jaardoel. Misschien wil ik toch wel uitbreiden met iemand erbij. En wellicht kan ik iets doen met foamrol lessen, ik krijg veel vragen daarover. Mijn droom voor de toekomst is een grotere massage ruimte met meerdere kamers.

Lekker ondernemend!

Ja, mijn motto is: Kwaliteit is continu verbeteren.

Dat geldt ook voor de behandelingen die je aanbiedt?

Vanwege mijn eigen ervaringen snap ik klanten die vanuit het ziekenhuis komen waarbij er niets wordt gevonden maar er wel degelijk klachten zijn. Ik kijk naar het totaal plaatje en heb een hekel aan verliezen, dus zal net zolang zoeken naar een oplossing. En als ik die oplossing niet vind, dan iemand in mijn netwerk! Ik zie mezelf als professioneel, positief en integer en ik denk dat dat er voor zorgt dat mijn klanten een goede behandeling krijgen.

Je werkt zelfstandig, je bent dus naast therapeut ook ondernemer. Hoe gaat dat?

Ik werk via een online agenda, Setmore. Daarmee wordt online geboekt in mijn agenda. En ik plan in diezelfde agenda de afspraken in. Voor iedereen handig. Zowel voor mij, scheelt mij een hoop werk, en de drempel om een afspraak te maken wordt lager.

Ik heb een goede boekhouder in de hand genomen, een goede betaalt zichzelf terug. Daarmee krijg ik een boekhoudsysteem waardoor ik niet heel lang bezig ben met mijn boekhouding. Ik ben van mening dat je moet doen waar je goed in bent!

Zo ook met ontwerpen van mijn reclame materiaal. Dat besteed ik uit.(beachflag, stickers voor op de auto, logo) Wel regel ik mijn eigen bedrijfskleding. De website heb ik samen met een kennis ontworpen.

Waar kunnen mensen je vinden?

Massagepraktijk Groen bevindt zich te Broek op Langedijk.

Mijn website is: https://groenmassagepraktijk.nl/

 

 

Advertentie