Licht jij je klanten in?

nov 27, 2019
Clienten zien soms door de bomen het bos niet meer als het om vergoedingen gaat. Ze kunnen natuurlijk terecht bij hun eigen zorgverzekeraar, maar dan kunnen er een aantal dingen gebeuren:

 

1.De klant vraagt of alternatieve geneeswijzen in het pakket zitten. De verzekeraar zegt ja, want de meeste verzekeraars vergoeden dat wel. De vraag is alleen: welke alternatieve geneeswijzen? De verzekeraar vergoedt niet zomaar alles wat onder ‘alternatief’ valt. Het is dus belangrijk om precies aan te geven om welke soort behandeling het gaat.

 

2. De klant vraagt of massage of massagetherapie onder de vergoeding valt. De verzekeraar zegt nee, want bijna geen enkele verzekeraar vergoedt het als het omschreven wordt als massage/massagetherapie.
3. De klant gaat er van uit dat vergoeding van zijn massagetherapie behandelingen wel goed zit, omdat hij toch wel 12 fysiobehandelingen in zijn pakket heeft zitten. Voor de klant is het niet altijd duidelijk dat fysiotherapie en massagetherapie niet hetzelfde zijn.

 

Wat kun jij als therapeut doen om je klant een handje te helpen? Je kunt bijvoorbeeld een artikel als die hieronder staat naar al je klanten sturen als het tijd wordt om weer een nieuwe verzekering te gaan overwegen.
Daarnaast kun je ze precies vertellen waar ze op moeten letten, als ze de vergoeding van jouw behandelingen belangrijk vinden.

 

Stuur iedereen een nieuwsbrief waarin je uitlegt: Mijn behandelingen worden alleen vergoed als de verzekeraar de volgende beroepsvereniging erkent: (naam van je beroepsvereniging). Mijn behandelingen worden alleen vergoed als de verzekeraar de volgende prestatiecode vergoed: (de code die de behandeling omschrijft, zoals 24005, overige natuurgeneeskunde). Mijn behandelingen heten voor de verzekeraar geen massagetherapie, maar: (natuurgeneeskundig consult, overige natuurgeneeskunde, enz).

 

Dit voorkomt verwarring en teleurstelling bij je klanten. Niks vervelender voor hen als ze speciaal er op wilden letten om jouw behandelingen vergoed te krijgen en ze er in januari al achter komen dat dat niet gaat gebeuren.
 
Advertentie