Balinese massage

De Balinese massage komt uit Bali, Indonesië. Bali staat bekend om de terrasvormige rijstvelden, mooie stranden, lekker eten en vele indrukwekkende tempels.
Vanwege het lang en intensief werken op de rijstvelden hebben de Balinezen vaak last van vermoeide en pijnlijke spieren. Al jaren worden massagetechnieken generatie op generatie doorgegeven en worden ze daar nog veelvuldig toegepast.

Balinese massage is holistisch, diep en voor het hele lichaam. Op Bali zijn de mensen erg voor ‘traditional medicine’, dus eerst op een natuurlijke manier je klachten aanpakken. Er wordt gestimuleerd dat mensen zelf een kruidentuintje aanleggen om de natuurlijke apotheek zelf in huis te hebben. Als ze hulp nodig hebben bij hun klachten, gaan ze over het algemeen eerst naar een natuurgenezer. De dokter of het ziekenhuis is pas de volgende stap, als er echt sprake is van een serieuze klacht.

De traditionele Balinese massage is nogal stevig, die de spieren goed aanpakt. Er is ook een wat mildere versie die in de Spa’s meestal wordt toegepast. De massage is een mengeling van o.a. Zweedse massage, acupressuur, Ayurvedische technieken, aromatherapie en Thaise massage.

Er wordt gebruik gemaakt van handen, vingers, knokkels, ellebogen om de afvalstoffen uit de spieren te verwijderen en de spanning uit de spieren te wrijven. Strekken, strijken, kloppen, kneden, en drukpunten behandelen zijn deel van de behandeling. De drukpunten behandelen door middel van acupressuur heeft als doel blokkades in de energiebanen op te heffen en de levensenergie weer optimaal door te kunnen laten stromen. Hiermee wordt de balans in lichaam en geest hersteld. Er wordt vaak gebruik gemaakt van heerlijk geurende etherische oliën. De relaxte sfeer die meestal door de Balinese masseurs wordt gecreeerd, draagt extra bij aan de ontspanning.