Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Als er een probleem is met een orgaan, zal de zone op de rug die hiermee correspondeert verstrakken en ongemak veroorzaken op deze plaats.
Als iemand bijvoorbeeld last heeft van darmklachten, kun je heel laag op de onderrug de zone behandelen die bij de darmen hoort. Vaak is deze plek dan ook gevoelig bij masseren. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.
Bij een cursus bindweefselmassage leer je dus o.a. de segmentale samenhang, waar moet je behandelen bij klachten aan organen?
Bindweefselmassage wordt ook veel gebruikt als lokale behandeling bijv. bij pijn in rug/nek/schouders waar weer hoofdpijn uit kan ontstaan: Door een verminderde doorbloeding in het weefsel verslechtert de kwaliteit van het weefsel en kan het gaan verkleven en strak aanvoelen. Zenuwuiteinden worden geprikkeld en geven een pijnsensatie.

Bindweefselmassage voor het gezicht
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie van het gezicht te verbeteren. Het verhoogt de doorbloeding en stimuleert de celvernieuwing. De huid wordt gladder, elastischer en heeft weer een gezondere, frissere uitstraling.

Bindweefselmassage in het gezicht kan gebruikt worden bij:
– Huidveroudering
– Rimpels
– Verslapte huid
– Slechte doorbloeding
– Bleke huid
– Acne
– Littekens

Bindweefselmassage voor het gezicht is vaak voor cosmetische doeleinden. Maar bij spanning, kaakklemmen of hoofdpijn is het bindweefsel rondom de kaken en bij de oren ook vaak strak.