SharePeople: Dé voorziening bij arbeidsongeschiktheid voor ondernemers en zzp’ers

aug 16, 2019

Wij komen ze dagelijks tegen: zzp’ers en ondernemers die nog niets hebben geregeld voor als ze arbeidsongeschikt raken. Als wij ze vragen waarom ze geen AOV hebben antwoorden ze: ‘teveel gedoe’, ‘te duur’ of ‘ik word toch nooit ziek’. Maar er is een alternatief. Waarschijnlijk hebben ze nog niet van SharePeople gehoord!

Cosmas, waarom ben je gestart met SharePeople Crowdsurance?

Oorspronkelijk wilde ik een groot ondernemersnetwerk maken van ondernemers die kennis met elkaar delen en waarbij ieder een eigen ‘leven-lang-leren’ potje. En die potjes zou men dan in geval van nood (lees: arbeidsongeschiktheid) van elkaar kunnen gebruiken. Maar dat bleek een te ingewikkeld concept. Het idee dat we uiteindelijk hebben gelanceerd werd op de eerste plaats een alternatief voor een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Want daar was een enorm grote behoefte aan, ook bij mijzelf. Toen ik een paar jaar geleden opnieuw voor mezelf begon, ging ik ook op zoek naar een AOV . Ik vond het hopeloos ingewikkeld, niet transparant en veel  te duur. De laatste jaren is het onderling delen van het risico op arbeidsongeschiktheid sterk in opkomst. Pioniers daarin zijn de Broodfondsmakers met hun Broodfonds (merknaam). Het is een mooie vorm van onderling vertrouwen en hun model wordt inmiddels gekopieerd door andere organisaties. Maar waarom doen we dit ‘offline’ met kleine groepen van max. 50 ondernemers? Dat kan anders!

Waarom delen we die risico’s niet online?

Met moderne technologie (fintech, Open Banking) kunnen we sinds kort online en zonder een verzekering te zijn, een minder risicovol, transparant, onderling vangnet bouwen. De manier waarop we (net)werken en contacten onderhouden is de laatste jaren sterk veranderd en doen we tegenwoordig vooral online via social media en zakelijk gezien vooral via LinkedIn. Waarom maken we niet gebruik van deze ondernemersnetwerken?

Beloning voor niet ziek zijn!

Wat ik ook miste bij zowel lokale schenkkringen als de traditionele AOV’s was een beloning voor ‘het niet ziek zijn’ en het voorkomen van ziekte.  Want soms lijkt het erop dat het bij verzekeringen precies andersom is: als je nooit ziek bent, word je gestraft (je bent je geld kwijt). Dat zijn we anders gaan organiseren: we zijn ervan overtuigd dat zelfstandig ondernemers heel goed in staat zijn om zelf te werken aan het voorkomen van ziekte. Dat kan op veel manieren, maar waarschijnlijk is de belangrijkste ‘goed ondernemen’. En daar hoort ook bij: een goede werkgever van jezelf zijn.

 

Hoe werkt SharePeople?

  • Bepaal het inkomen dat je minimaal nodig hebt

Je kunt kiezen uit € 1500, € 2000 of € 3000 netto per maand bij arbeidsongeschiktheid

  • Bepaal in welke groep je valt

We hebben 4 groepen: SharePeople, SharePeople ZZP-Zorg, SharePeople ZZP-Bouw en Sharepeople Bright (voor Brightleden)

  • Vang een griepje zelf op

Als je ziek wordt moet je de eerste 2 maanden zelf opvangen. Daarna krijg je maximaal 2 jaar donaties ten hoogte van je ingestelde bedrag.

  • Betaal geen premie aan een verzekeraar

Je doet rechtstreeks een donatie aan een zieke. Je betaalt nooit meer dan je maandelijkse reservering en we komen niet aan je spaargeld.

  • Doneer aan een zieke én hou geld over (bijvoorbeeld voor je pensioen)!

Maandelijks leg je € 90, € 120 of  € 180 in op je eigen bankrekening (dit is je maandelijkse reservering). Met een klein deel van dit bedrag doe je per maand maximaal één donatie. Het verschil hou je zelf of kun je uitgeven. Bijvoorbeeld aan je pensioen of aan ‘work-life balance’ (waardoor we burnouts voorkomen en gemiddeld minder ziek zijn).

  • Ga uit van vertrouwen

We vertrouwen elkaar. Er is geen controle vooraf. Als je mee gaat doen met SharePeople beloof je 100% arbeidsgeschikt te zijn en ben je niet ouder dan 59 jaar. Vervolgens kun je meedoen tot je AOW-leeftijd.

  • Betaal SharePeople B.V.

Wij moeten ergens van leven… Betaal eenmalig € 180 (ex btw) inschrijfkosten en daarnaast jaarlijks € 120 (ex btw) om deel te kunnen nemen aan ondernemersnetwerk SharePeople.

Hou er rekening mee dat er ook kosten zijn voor een bankrekening bij bunq.
Gelukkig kun je die kosten weer direct terugverdienen!

Nodig een vriend uit en verdien € 30!

SharePeople groeit het liefst als ‘trusted network’. Ben je eenmaal deelnemer van SharePeople, nodig dan bevriende ondernemers uit om ook mee te doen. Je krijgt dan beiden 3 maanden gratis deelname (t.w.v. € 30). Iedere keer opnieuw als je iemand uitnodigt! Zo vormen we samen een sterk netwerk van ondernemers die goed voor zichzelf én elkaar zorgen. SharePeople, zéker met elkaar!

https://www.sharepeople.nl